Financiële Planning

Je financiële toekomst in beeld

Financiële Planning

Tijdens je leven maak je heel wat mee. Er zijn wel negen verschillende situaties die grote invloed hebben op jouw financiële toekomst. Heb jij die al in beeld?

Relatie

Liefde bracht jullie samen. Je gaat trouwen of samenwonen. Fantastisch om na te denken over jullie nieuwe toekomst. Samen. Nou net niet het moment om over financiële zaken na te denken. Of toch wel? Want er verandert heel wat in je financiële situatie zodra jullie samen onder één dak gaan wonen. Ken jij je rechten en plichten?

Kinderen

Een kindje op komst? Gefeliciteerd! Binnenkort verandert er veel in jullie leven! Niet allen op sociaal gebied. Ook financieel. Overweeg jij of je partner minder te gaan werken? Wil je misschien helemaal stoppen? Dat heeft gevolgen voor jullie financiële situatie!

Overlijden

Hopelijk duurt het nog even. Maar er komt een dag dat we er niet meer zijn. Weten je nabestaanden dan waar ze aan toe zijn? En denk dan niet alleen aan je laatste wensen, maar ook aan de financiën. Als één van de partners plotseling overlijdt, weet jij dan nu wat de inkomenssituatie van je gezin is? Is de verdeling van jullie nalatenschap goed geregeld? Hebben jullie een testament?

Werken

Je dagelijkse werk is je belangrijkste bron van inkomsten. Sparen jullie daarnaast ook voor je pensioen? Je kunt een andere baan krijgen, maar wat zijn de financiële gevolgen voor nu en voor de toekomst? Of maak je de overstap naar een flexibel contract?

Arbeidsongeschikt

Weet jij dat je – net als iedereen – risico op arbeidsongeschiktheid loopt? Dat heeft bijna altijd grote financiële gevolgen. Zijn de wettelijke regelingen wel voldoende? Of val je in een enorm financieel gat?

Pensioen

Je stopt een keer met werken: tijd voor je pensioen. Dat bestaat uit drie delen: je AOW, je werknemerspensioen en wat je zelf voor je pensioen hebt geregeld. Maar levert dat voldoende inkomsten op om van te leven?

Wonen

Een groot deel van je maandelijkse inkomsten gaat op aan wonen. Heb je een eigen huis? Dan kan je een deel van je woonlasten aftrekken van de belastingen. Maar pas op: je moet je wel aan de regels houden!

Ondernemen

Ben jij één van die meer dan 1 miljoen ondernemers? Of zie jij een gat in de markt en wil je als zelfstandige aan de slag? Voor ondernemers gelden niet dezelfde regels als voor werknemers in loondienst. Je zult veel meer zelf moeten regelen. Denk bijvoorbeeld aan je pensioen, of arbeidsongeschiktheid. Zeker als je ook nog personeel in dienst neemt, geeft dat nog veel meer verantwoordelijkheden.

Bedrijfsovername

Ben je ondernemer, dan wil je ook ooit met pensioen. Je bedrijf is je pensioen, maar hoe krijg je het optimale uit je bedrijf? En wanneer kan je het beste beginnen met nadenken over de overdracht? Als er morgen een koper is voor je bedrijf, heb jij het dan fiscaal en juridisch goed voor elkaar? En waar moet je op letten als je een bestaand bedrijf wilt overnemen?

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan even contact met mij op. Of bel me even: (0113) 40 50 50.